Don’t Panic! Възможности за нова работа по време на криза

Don’t Panic! Възможности за нова работа по време на криза

Ако сте загубили работата си поради COVID-19 или сте били в процес на търсене на такава, не изпадайте в паника, не се отказвайте и прочетете насоките и съветите на нашите експерти по човешки ресурси!

Въпреки че в настоящия момент намирането на подходящ работен ангажимент може да бъде предизвикателство, да очаквате трудности и да ви е обхванал страх от бъдещата ви реализация, има начини, по които можете успешно да търсите работа дори по време на пандемия.

Всеки ден четем за обхвата на кризата и трудностите, пред които бизнеса се изправя. Някои отрасли се свиват или замразяват своята дейност, но други се разрастват и търсят служители може би повече и от преди. Такива са в сферата на доставките, онлайн компаниите за обучения, аутсорсинг индустрията, секторът на информационно-комуникационните технологии, както разбира се и здравеопазването и социалната работа.

Да не пропускаме и факта, че пандемията ще отмине и икономиката постепенно ще възстанови своя ритъм.

В кризата често се реализират нови възможности

Работодателите обикновено са много отзивчиви към служители, които имат желание да се адаптират към променящата се среда и могат да запълват празнините в работната сила на организацията.

Да преосмислиш своята кариера и дори да се преквалифицираш и да развиеш нови умения е една от перспективите в настоящия момент, от която може пълноценно да се възползваме.

Търсещите активно работа трябва да си поставят за приоритет да се възползват от всяка възможност за обучение и повишаване на квалификацията. Дигиталната ера ни позволява да останем в домовете си и да се обучаваме през множество различни платформи. Изборът на курсове, които допълват и разширяват съществуващите ни знания, е най-добрият подход дори и извън рамките на съществуващата криза.

Всяка индустрия изисква различни сертификати за умения. Например, ако сте сервитьор, но искате да сте мениджър на ресторант, може да се включите в онлайн учебен план и да получите необходимия сертификат.

Ние сме в икономика, основана на умения, и когато кризата приключи, ще бъдете много по-ценни!

Бъдете информирани и готови да предлагате решения

Кризисната ситуация създаде редица нови предизвикателства, както за работодателите, така и за работниците. Ако можете да покажете на мениджъра по време на интервю за работа, че имате всичко необходимо, за да помогнете на компанията да успее да премине успешно през трудностите, ще увеличите шансовете си да бъдете наети. Помислете за проблемите, с които се сблъсква компанията, в която кандидатствате, и обяснете как ще ги решите.

Подгответе си актуална автобиография и актуализирайте социалните ви мрежи

Независимо къде кандидатствате, дали е за онлайн работа или не, по специалността или не, по време на криза или не, вашето CV си остава първото нещо, което работодателят ще види. За да направите добро първо впечатление CV-то ви трябва да е направено точно за дадената компания и позиция. Не пропускайте и да актуализирате вашия LinkedIn профил. В днешно време работодателите често го разглеждат и него. Помолете ваши предишни работодатели да ви напишат препоръка.

Подгответе се за интервю през мрежата

Бъдете сигурни, че сте подготвени за видео интервюта. Практикувайте пред камерата на компютъра ви. Проверявайте връзката, достъпа и качеството на платформата, през която ще се запознаете с потенциалния ви бъдещ работодател.

Консултирайте се със специалисти по подбор на персонал

Съществуват фирми, чиято дейност е свързана изцяло с подбор на кандидати, които отговарят на определени изисквания, предварително определени от работодателите. Те могат да ви помогнат за вашата автобиография и мотивационно писмо, както и да ви консултират за пазара на труда, подходящи за вас фирми и свободни работни места.

Възползвайте се от възможността да изпратите своята автобиография на екипа от специалисти по подбор на персонал на RIR.bg на този имейл:jobs@rir.bgиликачeте CV през нашия сайт, също така можете да направителична профил страница в РИР.

Ние сме готови да ви подкрепим в търсенето на мечтаната работа!

Споделете:
icon top