Топ 10 на най-добрите професии за жени през 2022

Топ 10 на най-добрите професии за жени през 2022

Първо дамите: Топ 10 на най-добрите професии за жени през 2022

Времената на строго „женски“ и чисто „мъжки“ професии отдавна са зад гърба ни. В днешното общество за жените на работното място няма никакви ограничения. И все пак има области, в които дамите определено се справят по-добре от „силния пол“. В месеца на жените решихме да направим списък с Топ 10 на най-добрите професии за жени през 2022 година.

Акаунт мениджър

Професията на акаунт мениджъра е идеална за дами, които се справят добре с думите и притежават силата да убеждават околните. Днес тя е много търсена на пазара на труда – не само сред компаниите, които продават стоки, но и сред тези, които предлагат услуги. Добрият акаунт мениджър трябва да е обаятелен оратор, да е комуникативен и да работи добре под стрес. Трябва да е запознат с процесите в продажбите и да не е стеснителен. Самочувствието и самоувереността в комуникацията с клиентите са от ключово значение за успеха в тази професия.

Готови ли сте за следващата си кариера? Имаме специално предложение за вас: Account vacancies.

Агент „Обслужване на клиенти“

Знаете ли, че 71% от агентите, които се грижат за обслужването на клиентите на компаниите, са жени? Питате ли се защо?

Според проучвания повечето клиенти, които търсят помощ от фирмите, всъщност са мъже. И понеже тази помощ обикновено идва по телефона, дамите изглежда се справят особено добре. Защото истината е, че мъжете обожават хубавите женски гласове. Друга причина е, че момичетата като цяло са по-добри в овладяването на чужди езици, а чуждите езици определено са страхотно предимство в тази професия. И не на последно място, жените като цяло работят по-добре под стрес. Те могат да понасят емоционално напрежение и да обработват големи обеми от информация. Сред останалите умения, необходими за тази работа, са естествено комуникативност, учтивост и дисциплина.

Ако смятате, че покривате всички критерии, тази работа е точно за вас: Customer Support Agent

Счетоводител

Различни проучвания показват, че в световен мащаб 80% от счетоводителите са жени. И нищо чудно – дамите владеят всички нужни качества и умения: те са внимателни към детайлите, имат добра преценка и обичат реда! Колкото и изненадващо да звучи, много счетоводители твърдят, че упражняват най-творческата професия в света. Очевидно в цифрите се крие някаква магия.

Творческа професия или не, счетоводството със сигурност предлага едно нещо – страхотно заплащане. Но преди да стигнете дотам, трябва да поучите здраво – можете да се запишете на курс или, още по-добре, да завършите университет.

Готови ли сте да се захванете с цифрите: Имаме oферта за вас.

Медицинска сестра

Дамите са по-прецизни, пациентите им се доверяват повече и много бързо усвояват нови знания и умения. Ето защо не е изненадващо, че медицинските сестри са много търсени на пазара на труда, особено в пандемията на КОВИД 19, която изживяваме. Кариера в медицинските грижи може да и страхотно начало на бъдеща кариера във висшата медицина. Освен всичко останало, тази работа винаги е била и винаги ще бъде много търсена. Ето защо, ако сте медицинска сестра, със сигурност винаги ще имате работа – независимо от възрастта ви.

IT Developer

Въпреки че делът на жените в ИТ индустрията продължава да е по-нисък от този на мъжете, дамите със сигурност настъпват уверено в бранша, особено в дейности като тестването. Причината – жените като цяло са по-концентрирани в задачите, които им се поставят, и са много прецизни в детайлите. А това понижава риска от грешки. Допълнителна точка за нежния пол е фактът, че неговите представителки са добри екипни играчи и са склонни да правят компромиси – ценни качества, когато става въпрос за работа по големи проекти.

Тази вълнуваща възможност за кариера като IT Developers може да е твоят път към звездна кариера!

Бранд мениджър

Бранд мениджърът е една от професиите, които набират популярност през последните години. Жените имат едно вродено качество, което е особено ценно за тази длъжност – способността да убеждават клиентите да изберат конкретен продукт или услуга. Всеки може да е бранд мениджър – важното е първо да може да продаде собствения си бранд! И все пак, образование в сферата на маркетинга би било наистина полезно. Бъдете готови да изпълнявате всякакви задачи – не само промотиране на бранда, но и бизнес развитие, работа с документи, продажби и още много. А кой е по-добър в мултитаскинга от жените?

HR специалист

Жените се справят страхотно с тази професия поради едно от най-отличителните им качества – способността да откриват отрицателните и положителните страни на всеки човек. HR специалистът трябва да е роден талант в четенето по очите на кандидатите за работа. А жените определено го могат! Дамите усещат емоциите, намеците, изражението на лицето и езика на тялото. Това помага много при избора на най-подходящия човек за дадена позиция сред десетки кандидати. Но и тук няма да минете без обучение – трябва да сте запознати с всички приложими закони и ефективни HR практики. Така че грабвайте учебниците!

За онези от вас, които са готови да се впуснат в тази вълнуваща кариера – ето една страхотна възможност!

Учител

По природа жените са по-склонни да общуват с всякакви хора и към образованието като цяло. Учителите имат важна задача – да създадат емоционално привлекателна среда за децата и да възбудят интереса им към учението. Да си учител е много трудна и специфична професия и, за жалост, тя не винаги е високо платена. Освен това изисква и доста допълнително време за подготовка на уроците и работа с документи. Но въпреки всички трудности, в крайна сметка, това е една от най-удовлетворяващите кариери.

Маркетинг експерт

Маркетинг експертът изгражда бизнес стратегия за позиционирането, пласмента и реалните продажби на дадена стока или услуга. Задачата му не приключва с продажбата – той трябва да допринася за увеличаването на печалбата на компанията, за която работи, в дългосрочен план. Маркетингът включва и дейности като работа със социални мрежи и SEO, които в днешния дигитален свят са много търсени. Интернет маркетингът предлага страхотен баланс между работата и личния живот, което е изключително подходящо за дамите и майките. Тази професия може да упражнявате и на свободна практика.

В наши дни жените са свободни да избират своята професия във всички сфери на бизнеса. Съставихме този списък на Топ 10 професиите за жени през 2022 г. с надеждата да ви вдъхновим и да ви помогнем да направите най-добрия избор за своята кариера! Ако все още не сте решили накъде да се насочите – винаги сме на разположение с приятелски съвети, насоки и море от страхотни възможности за работа. Свържете се с един от експертите на RIR, за да се убедите сами!

Споделете:
icon top