Малта – страната на рицарите

Малта – страната на рицарите

Островната държава Малта е разположена на по-малко от два часа път със самолет от София и е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Разположена само на около 50 мили от остров Сицилия, Малта представлява географски и културен мост между Европа и Северна Африка.На сравнително малката си територия Малта предлага възможности за почивка за всеки вкус. Любителите на морето и природата ще бъдат пленени от живописна природа, лазурни води, пясъчни плажове, скалисти заливи и уникални морски пейзажи, съчетани с много слънце. Почитателите на историята ще открият на островите Малта и Гозо неподправен микс от древни култури, Рицарски дух и Средновековна архитектура. Всичко това в комбинация с модерни хотели, търговски центрове, заведения и много възможности за спорт и развлечения превръща Малта в идеално място за работа и почивка. Официални езици в страната са малтийския и английския.

Малта е една от най-малките страни в света. От 269 държави в цял свят, тя е на 219-то място и е най-малката страна в Европейския съюз. Това не пречи, обаче да е на осмо място по гъстота на населението в света. И това не е случайно. По данни от запитвания 74% от населението се смятат за щастливи. Една от причините е хубавото време и климат. Средната годишна температура там е 19° С и е слънчево от май до ноември (продължителността на туристическия сезон е около 9 месеца). Няма силни ветрове и мъгли, а средната стойност на валежите е около 570 мм за цялата година.

Малтийската икономика разчита основно на услугите. Делът на индустрията е 26%, а селското стопанство едва 3%. Безработицата е изключително ниска – около 3-4%.

В класация на InterNations, най-голямата световна мрежа за хора, които живеят и работят в друга страна, не в родната си, Малта е най-добрата дестинация за работа в чужбина. Удовлетворението от работните условия е много голямо, а хората са щастливи с възможностите за кариера, баланса между личен живот и работни часове.

Малта е една от дестинациите, които стават все по привлекателни за българите, търсещи работа в чужбина. Малтийците като цяло поддържат добър стандарт на живот, като там минималната пенсия се равнява на 500 евро, а минималната заплата е над 700 евро.

Възможностите, които Ви предлагаме за работа в Кипър, може да разгледате тук.

Споделете:
icon top