Поредица: Запознайте се със „Супер експертите“ на RIR: Част I

Поредица: Запознайте се със „Супер експертите“ на RIR: Част I

Радослава Иванова е Старши експерт по подбор на персонал в Radioactive International Recruitment (RIR)

Запознайте се с Радослава: нейната супер сила е да е „абсолютно удивителна!“

„Бъдете решителни и борбени!“ – Радослава Иванова

В поредица от статии в нашия блог ще ви представим невероятния екип от Супер експерти на RIR! Първата ни звезда е: Радослава Иванова.

С какво се занимавам

Присъединих се към екипа от самото създаване на Рейдиоактив Интернешънъл Рекрутмънт (RIR), като в момента отговарям за ключови партньорства в България и чужбина, както и за обучението на младши специалисти, които стартират кариерата си при нас. Имам над шест години опит в областта на човешките ресурси, което ми помага в разработването на оригинални подходи в работата с хора.

Личният елемент

Качествата, които ми помагат в работата са отзивчивост, честност, емпатия и енергичност. Успявам да постигна приятелски разговор с хората, с които се срещам и смятам, че това ги кара да се чувстват комфортно, въпреки че са на интервю за работа.

За мен най-важна е обратната връзка и топлите отношения в екипа. Това, което съветвам всички нови членове на екипа е да бъдат напълно искрени както с другите, така и със себе си, да бъдат решителни и борбени и да дават най-доброто от себе си, защото нашата професия е толкова благородна, че би трябвало да сме горди с това, което сме постигнали и тепърва ще постигнем.

Работата в РИР

За да бъдеш лидер на пазара е нужно да имаш мисия и ентусиазъм. А ентусиазмът се поддържа с много мечти и визии. Когато стартирахме проекта „РИР“ преди повече от година ние имахме ясната визия за това в каква посока искахме да се развиваме и как точно да го постигнем. Благодарение на нашия ентусиазъм и нагласата ни да бъдем постоянни, позитивни и проактивни, считам че успяхме да съдействаме за реализиране на стремежа на много хора за по-добър професионален, та дори и личен живот. В началото не беше лесно, но сигурно навсякъде е така. Минахме през много трудни моменти и спадове, защото пазарът е динамичен, а конкуренцията е жестока. Тогава пренасочихме фокуса си навътре – към екипа, към структурата на компанията, към инструментите, с които работим. Най-голямото ни постижение е, че успяхме да изградим екип от много опитни кадри. Това е процес, който освен много последователни усилия изисква и време. РИР е компания, която обича служителие си , както и те нея и тук всички работим със същия ентусиазъм, с който и в началото и винаги виждаме нови хоризонти пред себе си.

Работи здраво, забавлявай се смело

В днешния динамичен свят е доста трудно да се постигне баланс между професионалния и личния живот. За съжаление все по-малко време отделяме лично за себе си. Всъщност, балансът между работата и личния живот е абсолютна утопия и ако търсим перфектното разпределение на лични и професионални ангажименти, ако пресмятаме часове и графици, едва ли ще го постигнем. Истината е, че това, което е важно да постигнем, е вътрешна хармония. А вътрешната хармония е точно това – фокусирано време и енергия върху важните за нас неща.

Опитвам се поне 3 пъти в седмицата да спортувам активно (кардио тренировки, както и по-ниско интензивни, като йога). Пътуванията в и извън България, също са начин да се отделя за малко от работата. Смятам, че за да успеем да балансираме добре и двата аспекта от нашия живот е необходимо, когато сме на работа да сме на 100% там, както и в обратното. Т.е. моят съвет е – не пренасяйте професионалните проблеми и терзания в личния живот.

Споделете:
icon top